"wie niet kan delen, kan niet vermenigvuldigen"

IBAN Nummer: NL84 RABO 0159 9167 20 t.n.v. Stichting Voedselbank Alblasserdam.

 

slidergroente.jpg

onze sponsoren


AlblasserdamALBLASSERDAM 

 

Alblasserdam 

Alblasserdam


 

AlblasserdamVoorweg 17a - 2988 CG Ridderkerk
 

Alblasserdam
 

Alblasserdam


 

 

Scheldeplein 5-11, Alblasserdam.


 


 

Hier kan uw logo komen te staan!


 

.

 

 

 

 

.

 

veel gestelde vragen

VRAAG ANTWOORD
Wanneer kom ik in aanmerking voor een pakket? Als je voldoet aan de toekenningscriteria van de voedselbank.
Hoe kan ik een pakket aaanvragen? Om een pakket aan te vragen moet u contact opnemen met Bureau Sociale Raadslieden in Alblasserdam. Telefoon: 078- 202 1220
Hoe lang heb je recht op een pakket? Niemand heeft recht op een voedselpakket, maar zodra uw voedselpakketaanvraag door de Voedselbank is toegekend, ontvangt uw huishouden maximaal 3 jaar een voedselpakket. In die periode wordt elke 6 maanden uw financiële situatie opnieuw bekeken.
Wanneer en hoe vaak wordt het voedselpakket verstrekt? Iedere woensdagmiddag van 14:30 uur tot 17.00 (afhankelijk van het tijdblok waarin je wordt ingedeeld) moet het voedselpakket worden afgehaald aan de Nicolaas Beetsstraat 5 in Alblasserdam.
Wordt het voedselpakket ook gebracht? Helaas hebben wij niet de mogelijkheid om het pakket aan huis te brengen. Wel zijn er andere instellingen die dit eventueel zouden kunnen doen.
Hoe komen jullie aan het voedsel? Wij krijgen onze producten via giften van het bedrijfsleven of particulieren. Vaak in de vorm van voedsel (winkels, winkelwagenactie) en soms als financiele gift.
Wordt er met dieetwensen rekening gehouden? Indien mogelijk proberen wij daar rekening mee te houden. Als u bepaalde producten niet wenst, kunt u die ter plaatse uit het pakket halen en kunnen wij anderen daar weer een plezier mee doen, maar worden niet vervangen door andere producten.
Wordt er ook voedsel gegeven waar de uiterste datum op is verlopen? Er is verschil tussen de uiterste verkoopdatum en uiterste houdbaarheidsdatum (THT). De Voedselbank Alblasserdam controleert ieder product op datum. Wij staan ook onder controle van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Producten waarvan de THT is verlopen worden wel aangeboden, maar niet via de kraten. Het is ieder vrije keus deze productne te acepteren.
Waar moet je wonen als je in aanmerking wilt komen voor een voedselpakket van de Voedselbank Alblasserdam? In princiepe is de voedselbank Alblasserdam er voor inwooners van de gemeente Alblasserdam. Verschillende buurtgemeente hebben hun eigen voedslebank (Zie hier)
Wij zouden graag een presentatie over de voedselbank willen, kan dat? Ja dat kan, afspraken daarvoor kunnen worden gemaakt via de secretaris van de Voedselbank, of  e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Is hulp altijd gegarandeerd? Tot dusver hebben wij nog nooit hoeven te verzuimen, echter wij blijven afhankelijk van giften. Aan de hulpverlening door de voedselbank kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.