"wie niet kan delen, kan niet vermenigvuldigen"

IBAN Nummer: NL84 RABO 0159 9167 20 t.n.v. Stichting Voedselbank Alblasserdam.

 

sliderbrood.jpg

onze sponsoren


AlblasserdamALBLASSERDAM 

 

Alblasserdam 

Alblasserdam


 

AlblasserdamVoorweg 17a - 2988 CG Ridderkerk
 

Alblasserdam
 

Alblasserdam


 

 

Scheldeplein 5-11, Alblasserdam.


 


 

Hier kan uw logo komen te staan!


 

.

 

 

 

 

.

 

historie

De Voedselbank Alblasserdam is per 1 januari 2011 een zelfstandige stichting!

Waar we tot voor kort nog een onderdeel waren van Stichting Voedselbak Sliedrecht heeft het nieuwe bestuur er voor gezorgd dat we in korte tijd een eigen stichting zijn geworden. We mogen gelukkig nog wel gebruikmaken van de middelen die de Voedselbank Sliedrecht ons biedt, maar op langere termijn willen we graag geheel zelfstandig kunnen werken.

 

2012

Dit is het eerste jaar dat we zelfstandig onze eigen voedselbank draaiende moesten houden. en dat is gelukt. Met veel vrijwilligers hulp hebben we een ouden brandweergarage omgetoverd tot een opslag en distributie ruimte. Van uit de Scheepmakerstraat brengen we aan het einde van 2012 iedere week ruim 30 kratten met voedsel voor even zoveel cliënten naar ons uitdeelpunt in de Havenkerk.  Onze kratten zijn goed gevuld door een paar flinke sponsors.

 

2013

In 2013 worden we uitgeroepen tot de vrijwilligers stichting van het jaar (in Alblasserdam) Wat een eer! We worden lid van de vereniging Nederlandsevoedselbanken. Dit heeft veel voeten in aarde, onder andere een stuk professionalisering. De voedsel en waren wet komt om de hoek kiken en uiteindelijk worden we hard op de vingers getikt: we doen het niet goed en het pand wat we gebruiken is niet geschikt. Ook moeten we een koelbus aan schaffen en met de hulp van Oceaco en de SNS Bank lukt dat. In overleg met de gemeente kijken we naar een nieuw onderkomen en hopen dat te vinden in de vroegere brandweer kazerne   aan de Nicolaas Beetsstraat. We gaan er van uit dat de verhuizing in 2014 plaatsvind. We sluiten 2013 af met gemiddeld 42 kratten per week en groeien dus gestaag door.

 

2014

Dit wordt het jaar van de verhuizing! we barsten steeds verder uit het huidige pand aan de Scheepmakerstraat en de druk wordt groter om daar wat aan te doen, maar de politiek is niet zo heel snel. Het jaar begint geweldig goed: een schommelactie van de gezamenlijke kerken brengt €9597 op!

Uiteindelijk is 2014 niet het jaar van de verhuizing geworden, maar wel het jaar van de voorbereiding op de grote verhuizing! Doordat we als onveilige voedselbank werden beschouwd door de landelijke vereniging Voedselbanken Nederland konden we de politiek meer onder druk zetten en kregen we uiteindelijk toestemming om in 2015 ons te gaan vestigen in de voormalige brandweerkazerne aan de Nicolaas Beetsstraat. Nieuw daarbij is de samenwerking met Leerwerkbedrijf SMILE.

Leerwerkbedrijf Smile en Stichting Voedselbank Alblasserdam hebben intrek genomen in de voormalige brandweerkazerne aan de Nicolaas Beetsstraat 5 in Alblasserdam. Vrijdag 19 december werd, in het bijzijn van wethouder Peter Verheij (vastgoed) de huurovereenkomst met de gemeente getekend.

 

2015

Nu gaan we echt verhuizen!