"wie niet kan delen, kan niet vermenigvuldigen"

IBAN Nummer: NL84 RABO 0159 9167 20 t.n.v. Stichting Voedselbank Alblasserdam.

 

onze sponsoren






Alblasserdam



ALBLASSERDAM



 

 

Alblasserdam



 

Alblasserdam


 

Alblasserdam



Voorweg 17a - 2988 CG Ridderkerk




 

Alblasserdam




 

Alblasserdam


 

 

Scheldeplein 5-11, Alblasserdam.


 


 

Hier kan uw logo komen te staan!


 

.

 

 

 

 

.

 

menu: Sla met warme karnemelksaus

Sla met aardappelen kan ook op een andere manier klaar gemaakt worden, namelijk met een lekkere warme saus gebaseeerd op karnemelk. Bereidingswijze De aardappelen moeten gewoon gekookt worden en de sla kan gewoon gewassen worden. Bak de dobbelsteentjes spek uit. Doe in een pannetje een klontje boter. Voeg aan de gesmolten boter bloem toe (1-2 eetlepels) en roer dit goed door. Als de boter en de bloem goed gemengd zijn, dan karnemelk toevoegen. Let op: goed door blijven roeren anders gaat de karnemelk schiften en dat zou jammer zijn. Blijf zoveel karnemelk toevoegen als nodig is om een saus te krijgen. Voeg op het laatst de uitgebakken spekjes bij. Leg op een bord: de aardappelen en de sla en giet de saus over de sla heen.

Ingrediƫnten

  • Karnemelk
  • bloem
  • boter
  • peper en zout
  • dobbelsteentjes spek
  • fijn gesnipperde uien