"wie niet kan delen, kan niet vermenigvuldigen"

IBAN Nummer: NL84 RABO 0159 9167 20 t.n.v. Stichting Voedselbank Alblasserdam.

 

FACEBOOK

onze sponsoren


Alblasserdam



ALBLASSERDAM



Barendrecht


Alblasserdam



 


Alblasserdam


 

Alblasserdam



Voorweg 17a - 2988 CG Ridderkerk





Alblasserdam




Alblasserdam


Alblasserdam


Alblasserdam


 

Scheldeplein 5-11, Alblasserdam.


 


kinderdijk


Hier kan uw logo komen te staan!


 

.

 

 

 

 

.

 

menu: soepen

Groentesoep:

Ingredienten

  • 1 wortel(in kleine stukjes)
  • ¼ bloemkool(in kleine stukjes)
  • 3 stengels bleekselderij(in kleine stukjes)
  • 1 kleine prei (in stukjes)
  • 200 gram gehaktballetjes
  • 50 gram vermicelli Klein beetje gehakte peterselie

Bereiding

Doe 2 liter groentebouillon of zelf gemaakte bouillon in een pan en breng deze aan de kook. Voeg de gesneden groenten aan de bouillon toe en laat dit ongeveer tien minuten koken. Voeg dan de gehaktballetjes,de vermicelli en de peterselie toe en laat dit zachtjes 5 minuten koken. De soep op smaak brengen met wat zout en peper


Zuurkoolsoep

Ingredienten

  • 400 gram zuurkool
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 liter bouillon
  • ½ eetlepel karwijzaad
  • Zout en peper

Bereiding

Smelt wat boter in een pan en bak daar de ui en de salami langzaam aan. Doe de knoflook en de rookworst erbij, daarna de tomatenpuree en laat deze ontzuren. Snijd de zuurkool fijn en smoor deze ongeveer 5 minuten mee. Doe de bouillon erbij en laat deze 15 minuten trekken. Knoflook en uit toevoegen voor extra smaak en af en toe roeren. Voeg op smaak de zout en peper toe. Op het laatst eventueel wat zure room toevoegen.


Bruinebonensoep

Ingredienten

  • Bruine bonen (500gram)
  • 1 Schouderkarbonade (optie)
  • 2 Preien(in stukken van een ½ centimeter)
  • 1 grote winterwortel (in blokjes gesneden)
  • 1 grote ui (gesnipperd)
  • 1 bladselderij (fijn gesneden)
  • 2 laurierbladjes
  • 3 eetlepels tomaten puree.
  • 1 rookworst

Bereiding

Laat de bruine bonen in een pan met een grote hoeveelheid water minimaal 12 uur wellen. Doe de shouderkarbonade en de bruine bonen in een pan de schouderkarbonade en de bruinebonen en laat deze koken. (Af en toe even afschuimen). Voeg de tomatenpuree en de gesneden groenten toe en laat dit in zijn geheel minimaal 2 uur koken. Haal de schouderkarbonade eruit en snij deze in kleine stukjes en doe die weer terug in de soep. Voeg op het laatst de bladselderij toe en breng het met zout en peper op smaak. Om het extra lekker te maken is het serveren met plakjes rookworst er tussendoor een aanrader!