26 april 2024

Vandaag heeft onze vrijwilliger Bindert Malda een lintje ontvangen voor zijn jarenlange vrijwilligerswerk bij allerlei organisaties waaronder de Voedselbank Alblasserdam. Gefeliciteerd Bindert!

18 april 2024

 Vanmiddag donderdag 18 april hebben burgemeester Boersma en wethouder Japenga een bezoek gebracht aan de Voedselbank Alblasserdam.
Ze werden ontvangen door penningmeester Henk Vis en voorzitter Anke van Veen.
Er werd verteld hoe de Voedselbank werkt en hoe we zorgen voor onze gezinnen. Een zeer gewaardeerd bezoek!

23 maart 2024

Op De Twijn was er een lenteactie voor de VB.
In de mooi versierde hoek lagen in een groot nest plastic eieren waarin een briefje zat met een product erop wat voor de VB gekocht kon worden. Hele leuke en erg geslaagde actie!
Dank je wel ouders, kinderen en leerkrachten van De Twijn! ❤️

21 maart 2024

Op de VB reden we vroeger met onze eigen koelbus en mochten we een andere bus gebruiken van de firma Bochanen. In coronatijd moesten we daarmee stoppen. Een paar maanden terug bleek dat we toch ECHT weer een tweede bus nodig hadden op woensdag.
Maar weer eens firma Bochanen benaderd. Natuurlijk was de bus van toen allang weg. Maar…na onze vraag werd direct een andere bus aangekocht en heel mooi opgeknapt.
Daar rijden we nu weer mee rond Heel erg bedankt firma Bochanen!!

21 december 2023

Op de voedselbank konden we onze cliënten weer blij maken met heerlijke oliebollen die geschonken werden door Miranda Wanninga van de oliebollenkraam bij Hornbach. Heerlijk!! Dank je wel Miranda!

20 december 2023

Woensdag 20 december hebben de Bibliotheek, de Rederij en het Brughuis een kerstmarkt georganiseerd voor de cliënten van de Voedselbank. Er waren allerlei producten ingezameld zoals kaas, nootjes en een feeststol. Echt een verrassing voor de cliënten! Wat was het leuk én de hele middag gezellige kerstmuziek! Heel veel dank aan iedereen die hieraan heeft meegeholpen!

13 december 2023

De voedselbank Alblasserdam mocht gisteren 13 december 2023 tasjes met producten van de Farmshop ontvangen, geschonken door Bumaco. Hiervoor onze hartelijke dank namens onze cliënten.

1 december 2023

Twaalf jaar geleden namen enkele leden van Lionsclub Voorburg het initiatief om D·E-koffiepunten te verzamelen. Met de koffiebrander werden goede afspraken gemaakt om de waardepunten om te zetten in pakken koffie ten behoeve van de voedselbank. De fabrikant ondersteunt deze actie en verhoogt de opbrengst zelfs met ruim 15%. Wat in Voorburg begon als een spontane actie vindt nu plaats in geheel Nederland. In 2022 gaan 154 Lionsclubs en 60 voedselbanken verspreid over het land honderden inzameldozen plaatsen. Bij het inzamelen en daarna tellen van de punten zijn ruim 10.000 vrijwilligers betrokken. 

Voor de Voedselbank Alblasserdam is Lionsclub Alblasserwaard d’Egelantier verantwoordelijk voor de inzameling. In de gehele maand december zullen in onze gemeente inzamelingsdozen staan bij de volgende adressen: Voedselbank Alblasserdam, de Grote Kerk, Makadocenter (Riens Gort Optiek en Hema), Bibliotheek, Plus Supermarkt, Dirk Supermarkt, Vreeken Voetverzorging (Plantageweg) en COOP Supermarkt (Scheldeplein). Begin januari worden de dozen weer opgehaald of geleegd. Dit laatste op die locaties waar de dozen het gehele jaar door blijven staan.

29 november 2023

Vandaag kwam organisatie Zak vol geluk de zakken met cadeautjes brengen voor de kinderen van de Voedselbank en Stichting Leergeld. Wat een organisatie om duizenden kinderen blij te maken! Heel veel dank!!

20 september 2023

Vandaag kregen we op de Voedsselbank een mooie gift van Rafi de Kok.
Hij heeft een “bedrijfje”: ROIJ. (Rafi Oud IJzer)
We besteden het gegeven geld aan nieuwe kratten voor onze mooie nieuwe diepvrieskasten.
Heel fijn Rafi. Bedankt. We zijn blij met jou.

28 juli 2023

Quiet Alblasserdam heeft een actie georganiseerd voor een aantal scholieren van gezinnen van de Voedselbank. De schoolspullen zijn gesponsord door Mc Donalds Alblasserdam in samenwerking met de Hema Alblasserdam. Hartelijk dank!!

21 juni 2023

Vandaag mocht de voedselbank een heleboel buitenspeelgoed ontvangen van Rotary Noord & Merwede. Heel veel dank hiervoor en we zorgen dat het weer goed terecht komt.

26 April 2023

Lintje voor Guus van der Rhee, hij mag zich Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

Guus van der Rhee (71) is al ruim 30 jaar actief voor diverse lokale organisaties. Van 1990-1994 en van 2020-2021 was hij vrijwilliger bij Wijkgemeente De Brug te Alblasserdam. Van 1994-2010 was hij vrijwilliger bij en voorzitter (1997-2020) van de Stichting Luna de Sus. Hij organiseerde hulptransporten naar Oost-Roemenië en hielp bij de bouw van verwarmingsinstallaties en verlichting in scholen, dokterspraktijken en kindertehuizen. Sinds 2014 is hij vrijwilliger bij de Protestantse Stichting Diaconaal Vakantiewerk. Voor deze stichting ondersteunt hij tijdens vakantieweken voor mensen met een visuele beperking, onderhoudt hij bungalows voor mensen met een fysieke beperking en is hij chauffeur op de rolstoelbus en assistent van de weekcoördinator. Sinds 2017 is hij eveneens vrijwilliger bij verpleeghuis ‘De Alblashof’ te Alblasserdam. Hier rijdt hij bewoners rond met de tweepersoonsfiets en ondersteunt hij bij muzikale bijeenkomsten en bij klein onderhoudswerk. Sinds 2020 is hij ook als klusjesman actief voor Voedselbank Alblasserdam.

27 januari 2023

Gedoneerd door Fortune Factory. 500 speculaaspoppen. Dank u wel!

25 januari 2023

Afgelopen middag 25 januari bij de Voedselbank: de Gemeente en de SWA hebben aan onze cliënten tips en producten uitgedeeld om te besparen op de energiekosten.

19 december 2022

Vandaag werden we blij verrast door City Tec met een cheque van € 500,00. Alsof het nog niet genoeg was werden we wederom blij van de medewerkers van de bibliotheek die veel pakketjes hadden ingepakt voor onze cliënten.  De inzameling is gedaan door veel inwoners van Alblasserdam, de medewerkers van de bibliotheek zorgden ervoor dat alles netjes ingepakt is. Tot slot kwamen enkele gemeenteleden van de Ichtuskerk voor alle cliënten een pakket brengen. wat een mooie dag waar we een warm gevoel aan over houden. Veel dank voor al deze mooie acties.

15 december 2022

Mooie Actie voor de voedselbank Alblasserdam.
Het begon met een familie die een bedrag wilde doneren…het eindigde met een spontane actie van leden van de Ichtuskerk…voor al onze cliënten een kerststol, een net mandarijnen, een pakje roomboter en een stuk kaas! Ongelooflijk! We zijn er stil van! Super bedankt!

07 december 2022

Mondial Movers heeft woensdag 7 december 100 dozen eieren en 100 netjes mandarijnen geschonken voor cliënten van de voedselbank Alblasserdam!

06 december 2022

Delta denkt mee en gaat samen met Voedselbank Ablasserdam voor glasvezel!

Glasvezel in Alblasserdam komt nu wel heel dichtbij! Vanaf 25 september komt Delta Netwerk langs om te checken of je in aanmerking komt voor een gratis glasvezelaansluiting. Ons advies? Laat de glasvezel aansluiting sowieso aanleggen zodat je nu óf in de toekomst kunt profiteren van supersnel internet.

Wil je zo snel mogelijk gebruik maken van jouw razendsnelle, superstabiele en toekomstbestendige glasvezelaansluiting? Meld je aan voor een DELTA of Caiway abonnement via Voedselbank Ablasserdam . Per aanmelding krijgen wij een bijdrage van maar liefst € 50. De inkomsten van deze actie zullen we gebruiken om bijdrage aankopen voedsel .
Meer weten? Klik dan op de volgende link:

DELTA: http://aklam.io/rtwFNg
Caiway: http://aklam.io/vtHqz7

 06 december 2022

De Statiegeld actie bij AH heeft voor de voedselbank Alblasserdam €186,60 opgebracht, dank aan iedereen die hieraan mee heeft gedaan.

05 december 2022

12 november 2022

Lions zamelen weer D·E-waardepunten in voor de Voedselbank Alblasserdam en oud en vreemd geld voor “Fight for Sight”

Alblasserdam – Volgende maand start de traditionele Lionsclub koffiepunten actie weer. In december wordt iedereen opgeroepen om D·E-waardepunten in te leveren bij de speciale inleverpunten. De koffiepunten worden bij Douwe Egberts ingewisseld voor pakken koffie voor de plaatselijke voedselbanken.

Elf jaar geleden namen enkele leden van Lionsclub Voorburg het initiatief om D·E-koffiepunten te verzamelen. Met de koffiebrander werden goede afspraken gemaakt om de waardepunten om te zetten in pakken koffie ten behoeve van de voedselbank. De fabrikant ondersteunt deze actie en verhoogt de opbrengst zelfs met ruim 15%. Wat in Voorburg begon als een spontane actie vindt nu plaats in geheel Nederland. In 2022 gaan 154 Lionsclubs en 60 voedselbanken verspreid over het land honderden inzameldozen plaatsen. Bij het inzamelen en daarna tellen van de punten zijn ruim 10.000 vrijwilligers betrokken. Ondanks de COVID-19 pandemie werd in 2021 weer een fantastische hoeveelheid waardepunten ingezameld die goed waren voor 188.000 pakken koffie voor de Voedselbanken Nederland.

Voor de Voedselbank Alblasserdam is Lionsclub Alblasserwaard d’Egelantier verantwoordelijk voor de inzameling. In de gehele maand december zullen in onze gemeente inzamelingsdozen staan bij de volgende adressen: Voedselbank Alblasserdam, de Grote Kerk, Makado center (Riens Gort Optiek en Hema), Bibliotheek, Plus Supermarkt, Dirk v/d Broek, Vreeken Voetverzorging (Plantageweg) en Banketbakkerij Prins (Scheldeplein). Begin januari worden de dozen weer opgehaald of geleegd. Dit laatste op die locaties waar de dozen het gehele jaar door blijven staan.

Daarnaast wordt oud- en vreemd geld ingezameld voor “Fight for Sight”. Sinds 1928 is dit een van de hoofddoelen van de Lions-organisatie: blindheidsbestrijding. Met dit geld, dat door banken wordt omgezet in donaties, worden oogoperaties in derde wereldlanden betaald.

 

11 november 2022

Verrassing voor de vrijwilligers van de voedselbank.

Zondag is het World Kindness Day, reden voor de Nederlandse Chrysantenkwekers alle vrijwilligers van de voedselbank van een bloemetje te voorzien. de chrysant is een power flower! Een krachtige bloem die net als de vrijwilliger impact maakt en kleur geeft aan het leven. De chrysant staat symbool voor een lang leven en geluk. Daarom zetten de Nederlandse Chrysantenkwekers alle vrijwilligers in het zonnetje.