19 december 2022

Vandaag werden we blij verrast door City Tec met een cheque van € 500,00. Alsof het nog niet genoeg was werden we wederom blij van de medewerkers van de bibliotheek die veel pakketjes hadden ingepakt voor onze cliënten.  De inzameling is gedaan door veel inwoners van Alblasserdam, de medewerkers van de bibliotheek zorgden ervoor dat alles netjes ingepakt is. Tot slot kwamen enkele gemeenteleden van de Ichtuskerk voor alle cliënten een pakket brengen. wat een mooie dag waar we een warm gevoel aan over houden. Veel dank voor al deze mooie acties.

15 december 2022

Mooie Actie voor de voedselbank Alblasserdam.
Het begon met een familie die een bedrag wilde doneren…het eindigde met een spontane actie van leden van de Ichtuskerk…voor al onze cliënten een kerststol, een net mandarijnen, een pakje roomboter en een stuk kaas! Ongelooflijk! We zijn er stil van! Super bedankt!

07 december 2022

Mondial Movers heeft woensdag 7 december 100 dozen eieren en 100 netjes mandarijnen geschonken voor cliënten van de voedselbank Alblasserdam!

06 december 2022

Delta denkt mee en gaat samen met Voedselbank Ablasserdam voor glasvezel!

Glasvezel in Alblasserdam komt nu wel heel dichtbij! Vanaf 25 september komt Delta Netwerk langs om te checken of je in aanmerking komt voor een gratis glasvezelaansluiting. Ons advies? Laat de glasvezel aansluiting sowieso aanleggen zodat je nu óf in de toekomst kunt profiteren van supersnel internet.

Wil je zo snel mogelijk gebruik maken van jouw razendsnelle, superstabiele en toekomstbestendige glasvezelaansluiting? Meld je aan voor een DELTA of Caiway abonnement via Voedselbank Ablasserdam . Per aanmelding krijgen wij een bijdrage van maar liefst € 50. De inkomsten van deze actie zullen we gebruiken om bijdrage aankopen voedsel .
Meer weten? Klik dan op de volgende link:

DELTA: http://aklam.io/rtwFNg
Caiway: http://aklam.io/vtHqz7

 06 december 2022

De Statiegeld actie bij AH heeft voor de voedselbank Alblasserdam €186,60 opgebracht, dank aan iedereen die hieraan mee heeft gedaan.

05 december 2022

12 november 2022

Lions zamelen weer D·E-waardepunten in voor de Voedselbank Alblasserdam en oud en vreemd geld voor “Fight for Sight”

Alblasserdam – Volgende maand start de traditionele Lionsclub koffiepunten actie weer. In december wordt iedereen opgeroepen om D·E-waardepunten in te leveren bij de speciale inleverpunten. De koffiepunten worden bij Douwe Egberts ingewisseld voor pakken koffie voor de plaatselijke voedselbanken.

Elf jaar geleden namen enkele leden van Lionsclub Voorburg het initiatief om D·E-koffiepunten te verzamelen. Met de koffiebrander werden goede afspraken gemaakt om de waardepunten om te zetten in pakken koffie ten behoeve van de voedselbank. De fabrikant ondersteunt deze actie en verhoogt de opbrengst zelfs met ruim 15%. Wat in Voorburg begon als een spontane actie vindt nu plaats in geheel Nederland. In 2022 gaan 154 Lionsclubs en 60 voedselbanken verspreid over het land honderden inzameldozen plaatsen. Bij het inzamelen en daarna tellen van de punten zijn ruim 10.000 vrijwilligers betrokken. Ondanks de COVID-19 pandemie werd in 2021 weer een fantastische hoeveelheid waardepunten ingezameld die goed waren voor 188.000 pakken koffie voor de Voedselbanken Nederland.

Voor de Voedselbank Alblasserdam is Lionsclub Alblasserwaard d’Egelantier verantwoordelijk voor de inzameling. In de gehele maand december zullen in onze gemeente inzamelingsdozen staan bij de volgende adressen: Voedselbank Alblasserdam, de Grote Kerk, Makado center (Riens Gort Optiek en Hema), Bibliotheek, Plus Supermarkt, Dirk v/d Broek, Vreeken Voetverzorging (Plantageweg) en Banketbakkerij Prins (Scheldeplein). Begin januari worden de dozen weer opgehaald of geleegd. Dit laatste op die locaties waar de dozen het gehele jaar door blijven staan.

Daarnaast wordt oud- en vreemd geld ingezameld voor “Fight for Sight”. Sinds 1928 is dit een van de hoofddoelen van de Lions-organisatie: blindheidsbestrijding. Met dit geld, dat door banken wordt omgezet in donaties, worden oogoperaties in derde wereldlanden betaald.

 

11 november 2022

Verrassing voor de vrijwilligers van de voedselbank.

Zondag is het World Kindness Day, reden voor de Nederlandse Chrysantenkwekers alle vrijwilligers van de voedselbank van een bloemetje te voorzien. de chrysant is een power flower! Een krachtige bloem die net als de vrijwilliger impact maakt en kleur geeft aan het leven. De chrysant staat symbool voor een lang leven en geluk. Daarom zetten de Nederlandse Chrysantenkwekers alle vrijwilligers in het zonnetje.